Pályázatok

A Szögi Építőipari Fővállalkozási és Kereskedelmi Kft. 48 087 033 millió forint uniós támogatást nyert a "Telephelyfejlesztés" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 96 174 066 millió forint összköltségvetésű beruházásból nemcsak új irodaépületet építenek, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

A Szögi Építőipari Kft. a DAOP-1.1.1/E-12-2013-0152 számú projekt keretén belül az építőipari fővállalkozása mellett gyártási területtel is kívánja kiegészíteni tevékenységét. Ennek az új feladatnak az ellátása érdekében egy új, központi telephelyet alakított ki a Szeged, Kálvária sgt. 98. (HRSZ: 24 397) területen. A projekt célja, hogy a Szögi Építőipari Kft. egy központi telephelyen tudja az építőipari tevékenységét ellátni, kulturált, modern helyen tudja fogadni az ügyfeleket, a mai kor követelményeinek megfelelően tudja tárolni az eszközeit, a szervízelését meg tudja oldani, valamint az alkalmazottak számára tudjon megfelelő szociális helyiségeket biztosítani. Ezen kívül a gyártási tevékenység ellátásához szükséges épületek és infrastruktúra is rendelkezésre álljon, a alkalmazottak részére szükséges szociális helyiségeivel együtt. A projekt tartalma egy új irodaépület felépítése. A projekt részét képezi még az infrastrukturális fejlesztések is, amely a telephely fejlesztésére vonatkoznak, valamint egy darab targonca is.

Az új épületek adatai a következők:

  • alapterületű épület építése
  • 40 fm kerítés kialakítása
  • betonburkolat és tető kialakítása raktár részére
  • aszfaltozás
  • térvilágítás
  • kamera és riasztórendszer kiépítése
  • targonca

Az épületek gépészetéhez tartozik a megújuló energiával történő ellátottság is, mivel az épület a hűtés-fűtés rendszerhez egy VRV hőszivattyú kapcsolódik. Ezen kívül egy 5,7 kW nagyságú napelem rendszer is a beruházás része, így az összes költségvetésből több mint 8% tartozik a megújuló energiaforrások használatára.