Cégtörténet

Az építőipari vállalkozásunk 1989. évben alakult meg egyéni vállalkozói alapon. Az első években csak 4-5 fővel dolgozott. 1994. évtől kezdett jelentősen bővülni, amikor is az építkezési kedv megerősödött.

1994. évtől a svéd LINDAB cégnek lettünk tervezői képviselete, majd 1995-től a márkakivitelezői és márkakereskedői címet is megkaptuk.

1995 évtől kezdődően az amerikai BOMANITE CO. cég megyei képviseletét láttuk el, amely exkluzív külső és belső térbeton burkolatokat gyárt. 1998. Évtől kezdődően a teljes magyarországi licence joggal rendelkezünk. A BOMANITE burkolat rendelkezik az EU-ban is elfogadott KÖZÚTÉPÍTÉSI ALKALMASSÁGI BIZONYÍTVÁNNYAL.

Cégünk létszáma 1995. évtől kezdődően 25 fő kőművesre, 5 fő bádogosra és 3 fő ácsmesterre nőtt. Az ügyvezetőn kívül 1 fő kereskedelmi menedzser, 1 fő műszaki előkészítő-minőségbiztosítási referens és 2 fő építésvezető látja el a teendőket a könyvelő, a könyvvizsgáló és az ügyvéd mellett.

A SZÖGI KFT. 2010-ben a jogelőddel együtt már 21 éves múltat tudhat maga mögött. Az eltelt évek alatt Csongrád megye jelentős építőipari társaságai közé növekedett, amely túlélte a 90-es és a 2005-2010. évek építőipari recesszióját. Az elmúlt évek fejlődésének eredményeként a 2009. évi árbevételünk meghaladta a 250 millió Ft-ot.

Gazdasági eredmények

Cégünket 1 fő magánszemély alapította 3.000.000,-Ft-os ( pénzbeni ) jegyzett tőkével. A vállalkozás fő tevékenysége az építőipari generál kivitelezés és építőipari kereskedelem.

Az 1997. évi megalakulás óta az árbevételeink folyamatosan nőnek.

Minőségirányítás

Cégünk vezetése 2000-es évbe elkötelezte magát a minőségirányítási rendszerek bevezetése mellett. Célunk volt olyan működtetési, szolgáltatási és beszerzési folyamat felállítása, amely a mai kor folyamatosan változó követelményeit és elsősorban a Megrendelő igényeit maximálisan és magas fokon kiszolgálja. Ezért 2000. évben bevezettük az ISO 9001/2000. MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERT. Ezt a rendszert azóta is folyamatosan fenntartjuk és büszkén kijelenthetjük, hogy a bevezetés óta a felülvizsgálatoknál nem került sor nemmegfelelősségi intézkedésre.

Stratégia

A SZÖGI ÉPÍTŐIPARI FŐVÁLLALKOZÁSI ÉS KERESKEDELMI KFT. a magyar építőipar Csongrád megyében ismert, meghatározó vállalkozásaként hatékonyan, felelősségteljesen és versenyképes minőségben szolgálja ki megrendelőit. Kiszámítható, korrekt üzleti kapcsolatra törekszünk és tovább kívánjuk erősíteni és fejleszteni szakmai tudásunkat annak érdekében, hogy partnereinknek a jövőben is az elvárt minőségben tudjuk nyújtani szolgáltatásainkat. Stabil gazdálkodásunk alapjait tovább kívánjuk erősíteni, mely meghatározója az együttműködő magatartásnak, megszerzett értékek megőrzésének és a folyamatos műszaki fejlődésnek. Szolgáltatásaink színvonalát a piaci igényekhez folyamatosan alkalmazkodva a jövőben is növelni szeretnénk.

Szakképesítések és Elismerések

Szakképesítéseink a következők:

 • magyar és svájci okl. építőmesteri szakmérnök
 • okl. mélyépítő üzemmérnök
 • okl. építész üzemmérnök
 • okl. kőművesmester
 • PORTHERM, LASSELSBERGER, BRUTT SAVER,
  LINDAB COVERLINE ÉS FAMILYLINE szakvizsga oklevél
 • BRUTT SAVER falvarrási technológia szakvizsga oklevél

Elismerések, oklevelek

 • 2004. SZEGED EXPO KILLLÍTÁS Csongrád Megyei
  Kereskedelmi és Iparkamra Különdíja
 • 2004. SZEGED EXPO KILLLÍTÁS Termékdíja a ,,LINDAB FAMILYLINE” könnyűszerkezetes ház kivitelezésére továbbfejlesztett módszeréért